Sydbank

Udvidet samarbejde gav grobund for dybere rådgivning og bedre kundeoplevelser

Kim Hjort Pedersen Sydbank

En strategisk investering i automatisering, digitalisering og bedre overblik

Sydbank og Vitec Aloc har et langt samarbejde bag sig. Sydbank har i mere end 25 år brugt investment management løsningen PORTMAN til at understøtte Asset Management forretningen. Løsningen fungerede så godt, at Sydbank traf en strategisk beslutning om at udvide samarbejdet til også at håndtere Private Banking forretningen. Målsætningen var at give bankens Private Banking kunder endnu bedre oplevelser gennem indsigter og enkelte digitale løsninger. PORTMAN blev foretrukket på grund af det skalerbare og pålidelige fundament, der understøtter rådgivere og kunder. Samtidig ønskede Sydbank at høste synergierne og reducere omkostningerne med én samlet, bedre og fremtidssikret løsning inden for et område af forretningsstrategisk betydning for banken.

PORTMAN understøttede vores ambition om at skabe et skalerbart fundament, som vi kunne få flere kunder ind på. Samtidig valgte vi at udvide med Vitec Alocs online dashboard COCKPIT. Det gjorde vi for at give vores rådgivere et bedre og mere nøjagtigt overblik i deres daglige arbejde med kunderne og derigennem højne vores værditilbud
Steen F. Sandager, Områdedirektør for Private Banking hos Sydbank

I samarbejde med Vitec Aloc opnår Sydbank en række strategiske fordele:

Bedre overblik og rådgivning med vigtige nøglefunktioner

Nemmere arbejdsgange med et online rådgivningsværktøj

Standardiserede og skræddersyede rapporteringsmuligheder

En mulighed for at understøtte de digitale kanaler

Et markedsanerkendt og gennemtestet produkt

En nærværende samarbejdspartner

Sydbank har succesfuldt rullet Private Banking kunder ud på PORTMAN

Sydbank har fokus på at forenkle systemlandskabet, hvilket PORTMAN kan bidrage til. Men løsningen er tiltænkt mere end det. Med PORTMAN som fundament vil Sydbank bedre kunne understøtte kunderne i det daglige arbejde. Hermed er det blevet nemmere at opbygge en værdiskabende relation til deres Private Banking kunder.

"I Sydbank Private Banking er vores vigtigste opgave at bistå vores Private Banking kunder i understøttelsen af deres økonomiske livsmål. Vi skal skabe en betydningsfuld relation til kunden og hjælpe med konkrete løsninger, der løfter værdien, som den enkelte får ved at være kunde hos os. Helt centralt er, at vi har et validt overblik over de samlede investeringer, så vi har et godt rådgivningsgrundlag. Dét arbejde er blevet nemmere med PORTMAN", siger Steen F. Sandager.


Automatiseret kunderapportering styrker Sydbanks værditilbud

Baggrunden for et udvidet samarbejde med Vitec Aloc var Sydbanks ønske om at styrke værditilbuddet til Private Banking kunderne og samtidig give investeringsrådgiverne en lettere hverdag. Med PORTMAN får de et effektivt værktøj til at understøtte vigtige operationelle forretningsgange i Private Banking og Wealth Management. I samme omgang valgte Sydbank også at opgradere PORTMAN med det tilhørende online dashboard COCKPIT. En digital portal og et intuitivt værktøj målrettet Private Banking og Wealth Management rådgivning.

Det var vigtigt for os at gøre arbejdet i hverdagen nemmere for vores rådgivere, så de har mere tid til kunderne. Med COCKPIT får vores rådgivere lettere adgang og bedre overblik over data. De kan trække rapporter direkte fra COCKPIT frem for at skulle indsamle data fra forskellige platforme. Det gør vores rådgivere i stand til at bruge tiden, hvor den skaber mest værdi for kunderne
Kim Hjort-Pedersen, Afdelingsdirektør for Investering hos Sydbank

Stærk og tillidsbaseret relation

Det er en stor beslutning at udskifte eller udvide sit investment management system. Her har den gode relation mellem Sydbank og Vitec Aloc været en vigtig del af beslutningen om at udvide løsningen.

"Når man implementerer eller udvider en løsning og setup i så kompleks og omskiftelig en industri som finansverdenen, vil der være bump på vejen. Her er gensidig tillid og et tæt partnerskab med ens leverandør afgørende, hvilket også har vist sig i det stærke samarbejde med Vitec Aloc, hvor vi sammen finder de rigtige løsninger", siger Kim Hjort-Pedersen.


Et samlet investeringsoverblik giver grobund for dybere rådgivning

COCKPIT er allerede blevet rullet ud til Sydbanks investeringsrådgivere på tværs af Danmark. En løsning, som har gjort en forskel i rådgivernes daglige arbejde. Det har ikke kun givet kunden et bedre investeringsoverblik, det understøtter også bankens ambition om at tilbyde simple og innovative investeringsløsninger til deres Private Banking kunder.

COCKPIT har gjort en forskel i mit daglige arbejde med vores Private Banking kunder. COCKPIT giver en helt anden forberedelsesmulighed til mine kundemøder. Det giver til syvende og sidst både kunden og jeg et bedre overblik over alle kundens investeringer i Sydbank. Samtidig er det også blevet hurtigere og lettere at rapportere til mine kunder
Charlotte Banke, Investeringsrådgiver hos Sydbank

PORTMAN har givet et skalerbart fundament for fremtiden

For Sydbank er udvidelsen af PORTMAN og implementeringen af COCKPIT mere end en løsning, der sætter strøm til processerne. Det er en investering i et robust og skalerbart fundament til fremtiden.

"Med PORTMAN har vi skabt en stærk base at bygge på i fremtiden. Ved at automatisere flere af vores processer, er det blevet hurtigere at rapportere og trække data, når der er brug for det. Det giver os et skalerbart fundament, som vi kan få flere kunder ind på i fremtiden", siger Kim Hjort-Pedersen.


Om Sydbank Private Banking og Wealth Management

Sydbank tilbyder eksklusiv og kompetent rådgivning om formueoptimering og investering til deres Private Banking kunder. I centrum står en personlig og værdiskabende relation mellem kunde og rådgiver. Banken hjælper Private Banking kunder med at opnå deres økonomiske livsmål og har en ambition om at kunne tilbyde simple og innovative investeringsløsninger, som f.eks. Sydbank Megatrend Portefølje.

Brug for mere information?

Har du spørgsmål, eller er du nysgerrig på at vide mere, så kontakt Chief Sales Officer, Mikkel Severin Lyngbye, på 45 29997141 eller send os en mail.

Kontakt os