AP Pension

Fremtidssikring af væksten

AP Pension bygning
For AP Pension er implementeringen af Vitec Alocs system, PORTMAN, en investering, der giver value for money.
Karsten Laursen, Økonomichef og Carsten Gjede, Risikostyringschef hos AP Pension

Virksomheden har øget produktiviteten uden at ansætte flere folk. Det skyldes, at PORTMAN er en intuitiv løsning, der er let at arbejde med, og at de fleste funktioner er automatiserede. Opgaver, der tidligere kunne tage uger, bliver løst i løbet af en dag. Så investeringen i PORTMAN frigiver en masse mandetimer men sikrer også mere valide resultater, da der nu er færre manuelle processer.

Automatiserede funktioner holder lønomkostninger nede

PORTMAN gør arbejdsdagen lettere for AP Pension, da funktioner nu er blevet automatiseret.

Det er blevet nemmere at få overblik over depotbanken. Der bliver omgående sendt alarm, hvis beholdningerne ikke stemmer overens med beholdningen i PORTMAN. Så eventuelle uoverensstemmelser bliver hurtigt opdaget. Desuden leverer løsningen dagligt en fil fra depotbanken over alle de handler, der er foretaget.

Generelt er data meget mere tilgænge­lig. Tidligere kunne det tage uger at udarbejde rapporter til direktionen. Nu tager det blot én enkelt dag, og de er 100% sikre. Alt i alt spares der tid, og det holder løn­omkostningerne nede, da AP Pension kan tage flere nye opgaver uden at ansætte flere folk.

Større sikkerhed i risikoafdelingen

Risikoafdelingen har nu langt bedre indsigt i porteføljen. Løsningen leverer dagligt et ajourført overblik over risikohåndteringen, så afdelingen hurtigt og præcist kan se, hvor der eventuelt er problemer.

Tidligere kunne det tage en del mandetimer at finde en eventuel ubalance, for detaljerne var ikke tilgængelige. Der blev brugt en del tid på at finde årsagen, for det var svært at se, om der var tale om en fejlregistrering eller en kursregulering.

En anden vigtig fordel er, at risikoafdelingen dagligt kan se, hvor meget de har tjent, og hvor meget de skylder. Databasen er let at få adgang til, så de nødvendige rapporter bliver hurtigt udarbejdet.

Overblik og brugervenlighed giver sikkerhed og tryghed

Kombinationen af bedre overblik og brugervenlighed er med til at give en betryggende arbejdsdag i AP Pension. Med de mange funktionaliteter er de ansvarlige ajour med risikohåndteringen, og der er styr på hvilken retning, som investeringerne udvikler sig. Hvilket gør ubehagelige overraskelser sjældne.

Dertil kommer, at PORTMAN er brugervenligt, for det er en intuitiv løsning, der er lige til at gå til. Nyan­satte kommer let i gang og bliver hurtigt fortrolige med brugen af de forskellige funktioner. Det er en klar fordel i forhold til de udfordringer, som et kompliceret system kan give.

Erfagruppe sikrer up-to-date system

På et tidspunkt kunne AP Pension mærke, at Vitec Aloc havde held med at få nye kunder. For der har været tidspunkter, hvor der ikke blev ydet tilfredsstillende opmærksomhed og support. Det kan ske for vækstvirksomheder, men det er naturligvis ikke bæredygtigt. Vitec Alocs ledelse var bevidst om problemet og udviklede virksomheden, så kunderne i dag får den forventede service.

Samarbejdsorganisationen er styrket med flere ressourcer på account management-siden og etableringen af en erfagruppe med pensionsselskaberne. På møderne drøfter deltagerne, hvordan brugerne får det bedste udbytte af PORTMAN samt hvilke løsninger, der er behov for i en branche i konstant udvikling. På den måde er pensionsselskaberne sikret en ajourført løsning, der understøtter deres forretningsstrategi.

Bedre økonomi og tilgængelighed

Det var en økonomisk god beslutning for AP Pension at skifte til PORTMAN. Produktiviteten er øget, og prisen på nye moduler og vedligehold er på et andet niveau end tidligere. Så for AP Pension er implementeringen af Vitec Alocs løsning en investering, der giver value for money.

Dertil kommer, at AP Pension nu får dækket sit behov for en support med tætte relationer mellem kunde og leverandør – det giver tryghed i det daglige arbejde.

Porteføljestyring med PORTMAN

PORTMAN er en brugervenlig og fleksibel investment management løsning, der giver et fremragende overblik over positioner, aktivfordeling, afkast og risici. PORTMAN samler trådene, gør brugeren i stand til at håndtere relevante værdipapirer, finansielle instrumenter og tilknyttede transaktioner i dansk og udenlandsk valuta - i én og samme løsning.

Om AP Pension
AP Pension har siden 1919 leveret pension til virksomheder og private med det helt særlige udgangspunkt, at kunderne er ejere af virksomheden. Det sikrer uafhængighed af banker og finansieringsinstitutter og har medvirket til en finansiel styrke, der overstiger konkurrenterne.

Brug for mere information?

Har du spørgsmål, eller er du nysgerrig på at vide mere, så kontakt Chief Sales Officer, Mikkel Severin Lyngbye, på 29997141 eller send os en mail.

Kontakt os