SEB

Har anvendt IDEAS Trading-løsning siden 1997

SEB-huset i København
Det har givet os en hverdag og et samarbejde baseret på en høj grad af tillid, faglig sparring og hurtige beslutninger, når det er nødvendigt
Mogens Juhl, IT-chef i SEB Danmark

SEB har samarbejdet med Vitec Aloc siden 1997, og i alle årene er det trading-løsningen IDEAS, der er blevet brugt til den danske fondshandel. ”Vi har gennem årene fået opbygget en meget stærk relation med Vitec Aloc”, siger Mogens Juhl, IT-chef i SEB Danmark.

Styrkede processer

SEB er en svensk bank, hvilket betyder, at en del rapporteringer skal sendes til Sverige og herfra rapporteres videre til de svenske myndigheder. Det indebærer, at alt, som handles i Danmark i IDEAS, skal overføres til det centrale svenske system. I gamle dage, hvilket i denne sammenhæng er før MIFID II blev indført i 2018, foregik væsentlige dele af den proces manuelt, med alt hvad det indebar af øget risiko for misforståelser, tastefejl og andet. Der var altså helt åbenlyst et stort forretningsmæssigt potentiale i at få automatiseret den proces.

Vi har stor tillid til Vitec Aloc og deres markedsforståelse, så derfor lyttede vi selvfølgelig, da de præsenterede os for en API-løsning, der hiver data direkte ud af IDEAS og lægger det ind i vores centrale rapporteringssystem i Sverige”, siger Mogens Juhl. ”Og det er vi glade for i dag”.

De ved, hvem vi er

Helt overordnet er det sådan med en it-leverandør, at jo mindre kontakt, jo bedre, for så kører det jo. ”Men”, siger Mogens Juhl ”når det så er sagt, så er det rigtig vigtigt for os, at Vitec Aloc ved, hvem vi er, når vi ringer. Og mindst lige så vigtigt, at de er fagligt stærke. Og det er de altså. De kender systemerne ned i mindste detalje”.

Ingen 'supersælgere'

Selvfølgelig er det her et forretningsforhold, men det er med respekt for, at begge parter skal have noget ud af det. For eksempel har jeg aldrig oplevet, at Vitec Aloc forsøger at oversælge noget. De lover ikke noget, der så viser sig ikke at kunne holde vand bare for at få ordren i bogen. Den slags styrker tilliden til, at når de lover noget, så holder de det også”.

Faglig sparring går begge veje

Slår man ordet 'sparring' op i Den Danske Ordbog, står der, at det betyder '… udveksling af idéer, forslag eller holdninger'. Og udveksling er ifølge Mogens Juhl et nøglebegreb i denne sammenhæng.

Vi har en meget åben og ærlig kommunikation og får masser af fagligt input fra Vitec Aloc, men vi er også bevidste om, at det skal gå den anden vej. Derfor spiller vi også selv ind, hvor vi kan, med viden om, hvad vi bruger systemerne til og hvordan
Mogens Juhl, IT-chef i SEB Danmark

Løbende effektiviseringer

API’et mellem IDEAS og det centrale svenske rapporteringssystem har medvirket til at strømline og effektivisere processerne. Men der bliver ikke hvilet på laurbærrene, tværtimod foregår der hele tiden videreudvikling af API’et. Det betyder, at der skal opdateres 3-4 gange årligt. Og eftersom API’et ligger decentralt på IDEAS, betyder det 3-4 stop i driften – udenfor handelstid, men alligevel.

Derfor er en centralt placeret API også en del af Vitec Alocs udviklingsplaner. Ligger den centralt, skal der nemlig ikke lukkes for driften i SEB Danmark. ”Den glæder vi os meget til” siger Mogens Juhl. ”Det tager lidt længere tid, end vi håbede på, men til gengæld bliver det godt”.

Afslutning

Om der er noget, jeg vil sige her til sidst? Ja, det skulle lige være, at vi har et stærkt tillidsforhold. Og at det er gensidigt. Vi stoler på hinanden, og det gør bare alting meget nemmere”, slutter Mogens Juhl.

Om SEB
SEB er en førende nordisk finanskoncern. I Sverige og de baltiske lande tilbyder SEB finansiel rådgivning og et bredt udbud af finansielle tjenester. I Danmark, Finland, Norge og Tyskland har SEB stærkt fokus på corporate og investment banking ud fra et fuldservice koncept til erhvervsvirksomheder og institutionelle kunder.

Brug for mere information?

Har du spørgsmål, eller er du nysgerrig på at vide mere, så kontakt Chief Sales Officer, Mikkel Severin Lyngbye, på 29997141 eller send os en mail.

Kontakt os