Oslo Pensjonsforsikring

I centrum som kunde

Oslo Pensjonsforsikring bygning
Vi valgte Vitec Aloc som leverandør, fordi vi kunne mærke, at de ville sætte Oslo Pensjonsforsikring i centrum som kunde. Og vi har store forventninger til samarbejdet
Lars Haram, CIO og leder af kapitalforvaltningen i Oslo Pensjonsforsikring

PORTMAN er en strategisk beslutning

At skifte sin investment management løsning ud er ikke noget, man bare gør. Det er en langsigtet strategisk beslutning, der baserer sig på langvarige og grundige analyser og overvejelser.

I april 2019 besluttede Oslo Pensjonsforsikring, at deres fremtidige investment management løsning skulle være Vitec Alocs PORTMAN-system.

PORTMAN er opbygget af moduler, og det betyder, siger Lars Haram, at den tekniske platform er sikret mod de fremtidige krav, der opstår, efterhånden som forretningen vokser eller bliver mødt af nye lovgivningskrav. Sker det, så køber man det modul, der dækker behovet. ”Vitec Aloc overbeviste os om, at de havde både evne og vilje til at udvikle og fremtidssikre systemet,” siger Lars Haram og fortsætter: ”De lyttede og forstod, og i det hele taget passede vi bare rigtig godt sammen”.

Forretningsforståelse baseret på faglighed

Men alt er ikke Plug’n Play, når man implementerer en ny, avanceret investment managment løsning. Der kommer bump på vejen. ”Og dér kan vi godt mærke, at Vitec Aloc har sine rødder i finanssektoren”, siger Lars Haram og fortsætter: ”De viser forretningsforståelse og gør det på basis af en faglig kompetence. Det er betryggende”.

Den faglighed og forretningsforståelse har der også været brug for hos Oslo Pensjonsforsikring. Det skyldes ikke mindst, at norsk livsforsikring og pension har nogle helt specifikke norske krav til funktioner, som PORTMAN ikke havde i forvejen.

Det har Vitec Aloc så udviklet og implementeret. Den vilje og evne til at tackle den slags udfordringer har bekræftet os i, at vi er mere partnere end ”bare” en kunde. Og dét er virkelig vigtigt for os
Lars Haram, CIO og leder af kapitalforvaltningen i Oslo Pensjonsforsikring

Meget grundig testfase

Testfasen har været meget omfattende, meget grundig og ganske tidskrævende. ”Det kan da godt være, at det kunne være gjort hurtigere, men man må også bare erkende, at det er voldsomt store mængder data, der skal tjekkes og dobbelttjekkes, så det er ikke noget, man kan pege fingre ad. Kvalitet tager tid, sådan er det bare,” siger Lars Haram.

Fleksibelt samarbejde

Store it-projekter bliver altid ramt af noget uventet. Det kan man ikke måle et projekts succes på. Det kan man derimod på den måde, det uventede tackles på.

"Både Vitec Aloc og Oslo Pensjonsforsikring er mindre organisationer, så da Corona pludselig meldte sin ankomst, stod vi overfor nogle problemer”, siger Lars Haram og fortsætter: ”Vi valgte derfor at udsætte tidspunktet for igangsætning, hvilket gav både os og selvfølgelig også Vitec Aloc nogle udfordringer. Vitec Aloc viste her, som i øvrigt gennem projektet, fleksibilitet og forståelse. Og det er vi taknemmelige for.

Vi er blevet en stor kunde …

Oslo Pensjonsforsikring har tidligere arbejdet med nogle af de store internationale udbydere, så der er lige en afsluttende kommentar, som er væsentlig for Lars Haram at få med.

Den væsentligste forskel mellem at samarbejde med store internationale udbydere og Vitec Aloc er, at vi dér er en meget lille fisk i en stor sø, mens vi hos Vitec Aloc er en stor kunde, der bliver taget alvorligt
Lars Haram, CIO og leder af kapitalforvaltningen i Oslo Pensjonsforsikring

Om Oslo Pensjonsforsikring
Oslo Pensjonsforsikring er et livsforsikringsselskab, der også varetager skadeforsikring, og er ejet af Oslo kommune. Selskabet er blandt de største ikke-statslige kapitalforvaltere i Norge.

Målet er at holde kundernes forsikringsomkostninger så lave som muligt ved effektiv drift, god kapitalforvaltning og målrettet skadeforebyggende arbejde.

Brug for mere information?

Har du spørgsmål, eller er du nysgerrig på at vide mere, så kontakt Chief Sales Officer, Mikkel Severin Lyngbye, på 29997141 eller send os en mail.

Kontakt os